Gennemfør samme uddannelsesforløb i løn som vores konsulenter og bliv certificeret i DataLøn.
Lønakademi
Hvad er lønakademi?
Lønakademiet er for dig, som gerne vil have et grundforløb i løn. Du får en introduktion til det basale om løn og alt det, der hører med. Og så gennemgår vi naturligvis også systemet fra A-Z, så du både kan lave helt almindelig løn, anvise feriepenge eller lave reguleringer, hvis der er sket fejl.
Undervisningen foregår som e-learning og er en kombination af selvstudie, tests og webinarer.
Ønsker du at gennemføre lønakademiet på én gang, tager det ca. 3 hele arbejdsdage. Hvert modul tager ca. mellem 60 og 90 minutter at gennemføre.
Du får:
- DataLøns eget uddannelsesforløb, som vores egne konsulenter certificeres i
- adgang til 10 e-learning moduler om løn og systemet
- mulighed for at gennemgå det hjemmefra i dit eget tempo eller bruge det som opslagsværk senere
- undervisning med forskellige øvelser
- gratis opfølgningswebinarer, hvor du kan stille alle dine spørgsmål
- certificering som superbruger af DataLøn
Se hvordan Lønakademiet ser ud
Tag et smugkig på modulerne
Hvert modul tager ca. mellem 60 og 90 minutter at gennemføre.
Hvad er løn?
I det første modul lærer du det basale om løn og alt det der hører med som eksempelvis lønsedlerne. Vi kommer også et smut forbi personalejura og fortæller mere om ansættelseskontrakter og regler for ansatte.
Funktionalitet i DataLøn
Under dette modul fortæller vi mere om hvordan DataLøn fungerer. Lønsystemet er en stor regnemaskine, men den regner ikke bedre end de oplysninger, du fodrer den med. Derfor er det vigtigt, at du kommer godt fra start ved at oprette jeres virksomhed og medarbejdere korrekt i systemet.
Lønbehandling
Så kommer vi til det spændende. Under dette modul lærer du nemlig hvordan du laver løn i DataLøn. Du bliver klogere på
- hvilke løndele der findes i systemet og hvilke du typisk skal bruge, når du laver løn
- hvilke beregninger der kommer til at stå på dine medarbejderes lønsedler
- hvad en prøveberegning er og hvordan du bruger den
- hvordan håndterer du personalegoder på lønsedlen.
Ferie
Under dette modul lærer du om den gamle og den nye ferielov samt lidt om overgangsperioden. Vi fortæller også om både funktionærer, timelønnede medarbejdere og medarbejdere, der har ferie med løn - de skal nemlig alle have registreret ferie forskelligt. Derfor kommer det også til at handle om, hvordan du håndterer feriegodtgørelse, 6. ferieuge, og SH.
SKAT
På dette modul bliver du venner med eIndkomst. Vi lærer dig desuden om SKATs afrundingsregler og om skattekontoen og skatteregler.
Afstemning
Vi skal også en smuttur rundt om afstemning. Vi viser dig de forskellige bilagstyper, der findes i Dataløn og hvordan du læser dem.
Statistik
Skal jeres virksomhed indberette til statistik, så er det en god idé at have styr på statistiktyperne. Det lærer du mere om på dette modul. Du bliver desuden klogere på hvem indberetningsmodtagerne er, hvilke oplysninger der gives videre til statistik og hvordan du tilmelder dig i DataLøn.
Output
E-arkiv bliver dit nye bibliotek. Det er GDPR-sikret, og her vil du fremover finde vigtige bilag fra dit lønarbejde. Vi fortæller desuden hvilke rapporter du typisk kommer til at bruge i hverdagen, og hvad du skal være opmærksom på ved fejl- og anmærkningslister.
Fritvalg og pension
Har du styr på pensionstyperne? Hvis ikke, så bare rolig. Her gennemgår vi nemlig hvilke typer der findes, hvordan pension fungerer i DataLøn og lidt om feriefridage og fritvalgsordning. Glæd dig!
Reguleringer
Sidst men ikke mindst lærer du, hvordan du laver forskellige reguleringer i DataLøn. Du bliver klogere på hvilke felter, du skal bruge, så du selv kan rette op på eventuelle fejl i lønnen nemt og hurtigt.
Tilmeld dig her
Lønakademiet koster 4.900 kr. for alle 10 moduler, og du har adgang til det hele i 6 måneder.
Når du har tilmeldt dig, får du adgang inden for 2-3 hverdage.