Choose language

Lønberegning

 - hvad koster en medarbejder i timen?

Lønberegning

En lønberegning er en beregning af, hvad en medarbejder koster

Overvejer du at ansætte en ny medarbejder, er det vigtigt, at du har overblik over økonomien. Medarbejderen skal selvfølgelig have løn, men der er også feriepenge, pension, ATP osv.

Med vores lønberegner får du et hurtigt overblik over, hvad en ansat koster. Du skal blot indtaste timeløn, og hvis du eventuelt vil betale en del af din medarbejders pension (firmapension), så får du hurtigt et overblik over dine lønomkostninger.

Beregningen er vejledende. For eksempel beregner modellen ikke pension af feriepenge, som kan være et krav ved overenskomst.

Vil du gerne vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os på 72 27 90 19.

Manuel udregning af løn

Køber du adgang til et lønsystem, vil det typisk håndtere de fleste lovpligtige processer for dig. Det er ting som overførsel og udbetaling af penge samt indberetning til SKAT, ferie, barsel, forsikringer, pension m.m. Og hos DataLøn vil du få adgang til et lønsystem, der overholder GDPR i forhold til opbevaring af personoplysninger.

Men i princippet kan du godt selv håndtere lønnen til dine ansatte i et regneark. Det kræver bare, at

  • du kender din medarbejders timeløn, pensionsbidrag (firmapension) og trækprocent
  • du kender alle satser for de instanser og fonde, du er forpligtet til at betale til (Samlet Betaling og ATP)
  • du husker at overføre penge, indberetninger og statistik hver måned
  • du kan producere en lønseddel
  • du kan opbevare data på dit personale korrekt og sikkert i forhold til databeskyttelsesloven og GDPR.

Løn beregning og lønindberetning

Når du laver løn, skal du samtidig indberette en række oplysninger til forskellige instanser. Du skal fortælle SKAT, hvor meget medarbejderen får i løn (gennem eIndkomst), indberette til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), Barsel.dk, Finansieringsbidrag (FIB), Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede (AFU). Det gør du via Samlet Betaling på virk.dk. Er du medlem af Dansk Erhverv, skal du årligt indberette den samlede lønsum for hver medarbejder. Og har dine medarbejdere firmapension, skal du også indberette til pensionsselskabet.

Det er meget at huske - og flere steder at logge ind hver måned, med mindre du bruger DataLøn til lønberegningen. For hos DataLøn sker både beregningerne og indberetningerne helt automatisk.

Lønafregning og udbetaling

Når du har indberettet din lønberegning, skal du udbetale nettolønnen til dine medarbejdere. Det kan du gøre som en manuel bankoverførsel. Samlet Betaling og ATP, som du løbende skal indberette til, vil blive opkrævet via Digital Post.

Sammen med lønnen skal dine medarbejdere have en lønseddel. Den skal selvfølgelig indeholde de forskellige mellemregninger fra bruttoløn til nettoløn, og så bør den også løbende vise en status på dine medarbejderes ferieregnskab af optjente og afholdte feriedage. 

Når du tilmelder dig DataLøn, opretter du samtidig en “overførselsaftale” med Mastercard (tidligere Nets). Det er en aftale om, at DataLøn må hæve penge på din virksomheds konto og således udbetale nettoløn til dine medarbejdere, indbetale til SKAT, Samlet Betaling, ATP og Feriekonto. 

Dermed skal du hverken bøvle med overførsler eller huske på helligdage og bankernes øvrige lukkedage, der ligger omkring lønudbetalingen. Det gør vi for dig.